בררנות באוכל, מה זה אומר?
בסביבות גיל 4-5 חודשים אנחנו מתחילים לתת לתינוק מזון מוצק, אנו נותנים לו להתנסות באוכל שעד עכשיו הוא לא הכיר. מחיות שונות של ירקות, פירות, סוגים שונים של מרקים וכדומה.
לפעמים המעבר מהיר וקל ולעיתים אינו עובר חלק, התינוק דוחף את הצלחת, סוגר את הפה, יורק את האוכל, מסיט ראש הצידה, דוחף את הכפית ובעצם לא מוכן לנסות דבר מלבד חלב אם או תרכובת מזון אליה הוא רגיל.
מה נעשה?
דבר ראשון אנחנו נכבד את הלא של התינוק וננסה להגיש לו במועד אחר. דבר שני, חשוב לא ליצור גירויים נוספים בזמן הארוחה כגון; טלויזיה, שירים, ריקודים, משחקים וכדומה.
איך זה נראה בפועל: ניתן לו להתנסות במגוון רחב של מרקמי מזון בטעמים שונים; למשל ניתן לו להתנסות בתמר דביק ומתוק, ניתן לו צנים קשה ואפילו פלח לימון חמוץ.
חשוב! הכל בהשגחה ובשימת לב לתגובותיו.
כמה דברים חשובים:
בכל פעם (יום) ניתן לו להתנסות במרקם אחד חדש של מזון תוך ביצוע ברמה יומיומית ועיקבית.
חשוב להבין שלכל תינוק יש את הקצב שלו להתרגל לשינויים ולכן עיקביות וסבלנות תביא תוצאות.
מומלץ גם לערוך רישום של מה הוא אהב ומה פחות כדי לבצע מעקב על העדפות שלו ולחזק אותם.
תנו לו להתלכלכל ולשחק ולחקור את המזון, המגע וההתנסות הזו מסייעת לו להתפתחות ולגילוי המזון החדש ואף יכולות החישה שלו.